Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au crescut cu 20.000 de euro în ultimul an

14 ian 2018 Ziarul Financiar

Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au încheiat anul 2017 cu o medie de 87.750 de euro, cea mai mare din ultimii şapte ani şi jumătate, fiind aproape de valorile din 2009 şi similare cu cele din 2010, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic. Creşterea faţă de decembrie 2016 este de 8.700 de euro sau 11%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de zonele din apropierea marilor centre comerciale şi bine conec­ta­te la infrastructura de transport - metrou, tramvai şi auto­buz. Astfel, zona din jurul b-dului Brâncoveanu a urcat cu 27% anul trecut la 94.000 de euro, fiind la un pas de a tre­ce pragul de 100.000 de euro în 2018. Metroul şi parcul si­tuat în vecinătate au atras cerere şi preţurile s-au apreciat.

„Creşterea constantă a zonei Brâncoveanu poate fi explicată prin creşterea generală a mediei pe oraş, prin apropierea faţă de parc şi reţeaua bună de transport în comun“, explică experţii Coldwell Banker. De ase­menea, şi zona Iancului, din apropierea Mega Mall s-a apreciat cu 23%, aceasta fiind a doua cea mai mare creştere din 2017.

De partea cealaltă, anunţul că Şos. Berceni urmează a fi lărgită, iar zona transformată în şantier, a temperat avântul clienţilor iar preţurile au scăzut cu 1,5%.

În continuare sunt patru zone din Bucureşti cu preţuri de peste 100.000 de euro pentru un apartament vechi de trei camere.

Zona Pieţei Victoriei şi bulevardului Unirii şi-a consolidat poziţia de cea mai scumpă din Capitală, media preţurilor rămânâd la 140.000 de euro, cu 7.000 de euro mai mult decât în octombrie şi cu 13.000 de euro mai mult decât în noiembrie anul trecut. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.01.2018

 
Cuvinte cheie:
Index imobiliar ZF
, apartamente vechi
, apartamente cu 3 camere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide