Dacia elimină din producţie SUV-ul Duster cu transmisie automată. Cutia automată a fost una dintre cele mai aşteptate şi dorite dotări din gama Dacia

11 iul 2018 Autor: Bogdan Alecu

Grupul Renault a decis să oprească producţia SUV-ului Duster echipat cu transmisia automată cu dublu am­bre­iaj EDC, în contextul în care la 1 septembrie va intra în vigoare o nouă procedură de testare a vehi­culelor cu privire la consumul de combustibil şi emisiile de noxe şi dioxid de carbon.

„Începând din luna septembrie 2018, Dacia se va conforma noului protocol de omologare WLTP (World­wide Harmonized Light Vehicles Test Procedure), iar oferta comercială va fi adaptată noii proceduri mondiale. Pentru moment, versiunile Duster EDC nu sunt prevă­zu­te pentru a fi comercializate, ţinând cont de această nouă reglementare“, au spus reprezentanţii Dacia.

 Versiunile echipate cu cutia de viteze automată (EDC) reprezintă 10% din totalul vânzărilor de Duster. Este astfel posibil ca în acest an volumele Dacia să înre­gistreze o scădere uşoară, în funcţie de preferinţele clien­ţilor, care pot merge către cutia manuală sau către modelele Renault. Dusterul este în ultimii ani locomotiva uzinei de la Mioveni, cu o producţie estimată de ZF la 240.000 de SUV-uri în acest an.

Apetitul europenilor pentru SUV-uri a făcut ca 67% din producţia uzinei Dacia de la Mioveni din prima jumătate a acetui an să fie reprezentată de Duster, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Acesta a fost cel mai ridicat procent înregistrat vreodată de Duster, din totalul producţiei uzinei româneşti.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Dacia
, SUV
, Duster
, transmisie automată
, Cutia automată
, dotari
, renault
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide