Furnizorul german de componente auto Continental, cu operaţiuni puternice şi în România, analizează o restructurare majoră şi o posibilă divizare

10 ian 2018 Autor: Catalina Apostoiu

Furnizorul german de componente auto Continental, care are operaţiuni puternice şi în România poartă discuţii cu consultanţi cu privire la ceea ce ar putea constitui cel mai amplu proces de restructurare a companiei şi o posibilă divizare a sa, relatează Bloomberg.

Potrivit scenariilor analizate, Continental ar putea crea un holding pentru diviziile sale, listând mai apoi acţiunile celor mai profitabile dintre acestea, sau ar putea combina unele operaţiuni cu companii rivale. Discuţiile sunt în fază incipientă, nefiind luată încă o decizie cu privire la implementarea schimbărilor, au declarat surse familiare cu situaţia.

Reorganizarea unuia dintre cei mai mari producători de componente auto din lume ar veni într-o perioadă în care industria auto trece printr-o transformare majoră, producătorii auto reorientându-se către maşini electrice şi autonome.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2018

 
Cuvinte cheie:
componente auto
, operatiuni
, furnizor
, posibilitate
, restructurare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide