Nemţii de la Hella produc la Timişoara componente pentru maşini de peste 100.000 de euro

27 apr 2015 Autor: Bogdan Alecu

Hella România, unul dintre cei mai mari producători de componente auto de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de circa 190 mil. euro şi 2.300 de salariaţi, produce şi dezvoltă în centrele sale din Timişoara şi Arad componente electronice pentru maşini din segmentul de lux şi sport cu preţuri de peste 100.000 de euro.
 
Printre acestea se numără proiectarea şi dezvoltarea senzorului de ploaie pentru BMW i8, unul dintre cele mai avansate tehnologic modele produse de constructorul bavarez, al cărui preţ pleacă de la circa 120.000 de euro fără TVA. Mai mult, compania a lucrat şi la proiectul farurilor inteligente ce echipează automobilul Audi A8, una dintre cele mai bine vân­dute limuzine de lux din lume, al cărei preţ cu TVA poate depăşi chiar şi pragul de 200.000 de euro.
 
De asemenea, com­pania produce senzori de ploaie pentru camioanele MAN şi Scania, în Ro­mânia fiind dezvoltat primul astfel de senzor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.04.2015

 
Cuvinte cheie:
masini
, componente
, timisoara
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide