ASF a aprobat la 1,36 valoarea factorului N, de care depinde preţul RCA pentru clienţii cu risc ridicat

10 aug 2017 Autor: Anelis Baciu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în sedinţa de ieri a consiliului valoarea de 1,36 a factorului N de care depinde preţul asi­gurării auto obligatorii (RCA) pen­tru clienţii cu risc ridicat.

Valoarea factorului N a fost cal­culată de BAAR (Biroul Asigură­to­rilor Auto), iar  asigurătorii vor fi obligaţi să pre­ia clientul cu risc ridicat la un tarif cal­culat de BAAR prin înmulţirea fac­to­rului N cu tariful de referinţă al ASF.

„Valoarea factorului N de 1,36 arată că o persoană care primeşte de la cel puţin trei asigurători diferiţi oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt mai mari cu 36% faţă de tariful de referinţă aferent segmentului de risc din care face parte este încadrată în categoria asiguraţilor cu risc ridicat şi poate să solicite BAAR o ofertă pentru încheierea unui contract RCA. Asiguraţii cu risc ridicat vor primi de la BAAR o ofertă al cărei preţ va fi calculat prin înmulţirea tarifului de referinţă cu 1,36 şi cu coeficientul aferent clasei de bonus/malus“, explică ASF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2017

 
Cuvinte cheie:
RCA
, clienti
, risc
, valoare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide