Boardul BNR se reuneşte luni în cea de-a patra şedinţă de politică monetară din 2018. Urmează o majorare a dobânzii-cheie?

7 mai 2018 Autor: Claudia Medrega

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale ar putea să decidă în şedinţa de politică monetară de astăzi să continue ciclul de întărire a politicii monetare, după pauza din luna aprilie, urmând să opereze o nouă majorare a dobânzii-cheie până la 2,5%, având în vedere nivelul ridicat al inflaţiei şi unele dezechilibre macroeconomice, după cum anticipează unii analişti.

În luna aprilie, boardul BNR a surprins prin decizia de a menţine dobânda-cheie la 2,25% - în timp ce majoritatea analiştilor anticipau o nouă majorare - pentru a da mai mult timp pieţei să încorporeze efectul majorărilor din lunile precedente, precum şi pentru a primi confirmarea prognozei de inflaţie. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spunea după şedinţa de politică monetară din aprilie că „nu se văd în piaţă toate efectele măsurilor din lunile anterioare“ şi că „nu orice măsură de politică monetară poate să contrabalanseze în bine măsurile fiscale“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.05.2018

 
Cuvinte cheie:
politica monetara
, dobanda-cheie
, majorare
, sedinta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide