Criza i-a atacat pe bancheri la portofel. Băncile din România au plătit un salariu mediu net de 3.940 de lei în martie 2017

21 aug 2017 Autor: Anelis Baciu

Din cauza crizei, pierderii de business, a necesarului de reduceri de costuri şi restructurare, creşterea salariilor din bănci a fost modestă, de numai 13% în ultimul deceniu.

Băncile comerciale care activează pe piaţa locală au plătit un salariu mediu net de 3.940 de lei (876 euro) în luna martie a acestui an, cu 418 de lei mai mult decât în septembrie 2015, potrivit raportărilor la BNR ale instituţiilor de credit.

În sistemul bancar lucrau la finalul lunii martie 55.427 de persoane, ceea ce înseamnă că valoarea totală a salariilor nete plătite de bănci a ajuns la peste 218 milioane de lei (48,5 mil. euro).

Faţă de luna martie 2016 numărul salariaţilor din bănci s-a restrâns cu peste 500 de persoane, în timp ce faţă de anul 2008, când se îngregistra vârful numărului de angajaţi din bănci, personalul actual este cu peste 16.000 de persoane mai mic. Reducerile de personal din ultimii ani au permis băncilor să revină pe profit, numai anul trecut câştigul agregat cumulând peste 4 miliarde de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2017

 
Cuvinte cheie:
banci
, personal
, angajati
, bnr
, creditare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide