Cum lasă Sorin Mititelu compania BCR Asigurări de Viaţă, al doilea jucător din piaţă, după trei ani şi jumătate de mandat

19 iun 2017 Autor: Anelis Baciu

Sorin Mititelu, care va părasi de la 1 iulie conducerea BCR Asigurări de Viaţă, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a reuşit în mandatul de trei ani şi jumătate să aducă compania pe profit cu un rezultat pozitiv cumulat în valoare de de 78 mil. lei, în timp ce primele brute subscrise s-au majorat cu circa 17%, până la 249 mil. lei. Creşterea reală a afacerilor este însă mai mare, în condiţiile în care rezultatele aferente anului 2013 au suferit ajustări.

„Când am preluat conducerea, în 2013, BCR Viaţă era pe pierdere şi avea toţi indicatorii de capital pe roşu. A fost nevoie de urgenţă de o injecţie de capital de 25 mil. euro. Totodată, structura de personal nu era potrivită, mai puţin de 5% din angajaţi erau potriviţi pentru funcţiile pe care le ocupau, iar compania stătea sub umbrela parteneriatului cu banca (n.red. - BCR). După trei ani, avem practic o nouă companie“, a explicat Sorin Mititelu pentru ZF. El a preluat conducerea BCR Asigurări de Viaţă de la Florina Vizinteanu, care a ocupat poziţia de director general în perioada decembrie 2005 - decembrie 2013. Funcţia de CEO al BCR Asigurări de Viaţă urmează fie preluată de la 1 iulie de un austriac, Erwin Hammerbacher, în prezent membru în Consiliul de Administraţie al BCR Asigurări.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
BCR Asigurari de Viata
, Sorin Mititelu
, bcr asigurari
, mandat
, polite
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide