Guvernatorul BNR cere din nou băncilor să majoreze dobânzile la depozite: Există câmp suficient de creştere

5 apr 2018 Autor: Claudia Medrega

♦ BNR a surprins miercuri prin decizia de a menţine dobânda-cheie la 2,25%, în timp ce majoritatea analiştilor anticipau o nouă majorare ♦ Isărescu: Nu se văd în piaţă toate efectele măsurilor din lunile anterioare şi nu orice măsură de politică monetară poate să contrabalanseze în bine măsurile fiscale.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, le cere bancherilor să aibă viziune şi le recomandă să majoreze dobânzile bonificate populaţiei pentru economiile plasate, în condiţiile în care excesul de lichiditate este „în mare parte tranzitoriu“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.04.2018

 
Cuvinte cheie:
bnr
, majorare
, banci
, depozite
, dobanzi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide