Indicele ROBOR la trei luni a scăzut sub 2% pentru prima oară din noiembrie anul trecut, în timp ce cursul de schimb se plimbă liber

12 ian 2018 Autor: Cristina Bellu

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a scăzut ieri la 1,98%, de la 2,03%, cât a fost cotat miercuri, conform datelor publicate de Banca Naţională a României. 

La începutul anului, ROBOR la trei luni era cotat la 2,05%. De asemenea, indicele ROBOR la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a scăzut la 2,22%, de la 2,25%, cât a fost cotat pe 10 ianuarie, în timp ce indicele ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut la 2,31%, de la 2,32%, valoarea înregistrată miercuri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2018

 
Cuvinte cheie:
scadere
, indice
, bnr
, curs valutar
, rata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide