Johann Strobl a preluat funcţia de CEO al Raiffeisen International. El ar putea să conducă boardul subsidiarei din România

20 mar 2017 Autor: Claudia Medrega

Johann Strobl, 57 de ani, a preluat funcţia de CEO al băncii rezultate în urma finalizării fuziunii Raiffeisen Bank International (RBI) cu Raiffeisen Zentralbank şi a înregistrării acestei operaţiuni în Registrul Comerţului la sfârşitul săptămânii trecute. Strobl ar putea să devină preşedinte al consiliului de supraveghere al Raiffeisen Bank România, care a fost condus până acum de Karl Sevelda.

 
Strobl a fost desemnat anul trecut de boardul Raiffeisen Bank International, care controlează Raiffeisen Bank România, să preia conducerea noii instituţii de credit austriece rezultate din fuziune, în urma deciziei lui Karl Sevelda de a demisiona.
 
Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International şi banca-mamă Raiffeisen Zentralbank au decis să fuzioneze pentru a îmbunătăţi procesul de capitalizare şi a simplifica structura complexă a grupului. Acţionarii Raiffeisen Zentralbank primesc în schimb acţiuni RBI. Numărul total al acţiunilor RBI emise a ajuns la 328.939.621. Raiffeisen Bank International, ale cărei operaţiuni sunt concentrate în Europa Centrală şi de Est, a obţinut anul trecut un profit consolidat de 463 mil. euro, în creştere cu 22% faţă de 2015, potrivit unui raport financiar publicat la Viena.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2017

 
Cuvinte cheie:
raiffeisen
, international
, ceo
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide