Lucian Anghel, BCR Banca pentru Locuinţe: Noua legislaţie pentru băncile de locuinţe reprezintă un compromis care ar putea să ţină sistemul în viaţă

20 iul 2017 Autor: Simona Tatu

Noua legislaţie pentru băncile de locuinţe prin care se va clarifica modul de funcţionare a sistemului de economisire-creditare din România reprezintă un compromis pentru a ţine sistemul pe linia de plutire, este de părere Lucian Anghel, preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

„Această legislaţie, mai exact versiunea aprobată în Senat, este un compromis care ar putea să ţină sistemul în viaţă. Noua legislaţie a fost aprobată în Senat şi acum a intrat  în Camera Deputaţilor, care este for decizional“, a declarat Lucian Anghel pentru ZF.

De asemenea, el a mai spus că dacă sistemul ar funcţiona normal, în următorii cinci ani, circa 4,3 miliarde de lei din sumele economisite ar fi investite în domeniul locativ de către clienţi, prin intermediul băncilor pentru locuinţe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.07.2017

 
Cuvinte cheie:
Lucian Anghel
, BCR Banca pentru Locuinţe
, legislaţie
, bănci de locuinţe
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide