Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Norocul nostru în criză a fost că am acumulat o rezervă importantă

24 sep 2018 Autor: Răzvan Botea

Nu există o strategie de a evita o criză, însă acumularea unei rezerve este un act de prudenţă, iar România a beneficiat de o rezervă importantă la momentul crizei, care a oferit un spaţiu de manevră mai mare, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, în cadru evenimentului de lansare a cărţii „Emerging Europe and the Great Recession”, a economistului Daniel Dăianu,  Membru al Consiliului de administraţie al BNR.

„Toate băncile centrale au tendinţa să fie prudente, exagerat de prudente câteodată, iar dacă laşi dezechlibrele să crească, nu ştii când te loveşte criza şi te prinde <<cu garda jos>>.  Ideea de a avea o rezervă  înseamnă prudenţă,  iar rezerva costă. Presa nu a văzut că norocul nostru (la momentul crizei- n.red) a fost că am acumulat o rezerva importantă. Rezerva noastră a crescut inclusiv prin faptul că am cumpărat masiv valută”, a spus în cadrul evenimentului guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
rezerve
, criza
, bnr
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide