NN Pensii: O treime din pensia unui român ar trebui să vină de la stat, circa 15% de la Pilonul II şi restul de la pensia voluntară

20 sep 2018 Autor: Alex Ciutacu

Principalul scop al contribuţiilor la sistemul de pensii din România este acela de a conserva un anumit standard de viaţă pentru respectivul participant în momentul în care acesta nu va mai fi activ în piaţa muncii.

În teorie, statisticile arată că o persoană are nevoie de 60-70% din ultimul salariu pentru a nu simţi o scădere abruptă a stilului de trai, explică Andreea Pipernea, director general al NN Pensii.

„Un lucru la care ne uităm pentru toţi pilonii de pensie este acel grad de înlocuire al salariului prin pensie, prin urmare cât va reprezenta pensia din ultimul salariu“, spune Andreea Pipernea la emisiunea de business ZF Live. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2018

 
Cuvinte cheie:
NN Pensii
, pensie
, Pilonul II
, pensia voluntara
, salariu
, piata muncii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide