Patru companii de asigurări, suspectate de ASF că refuză să vândă poliţe RCA pe o lună

1 ian 1970 Autor: Anelis Baciu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat controale în regim de urgenţă la com­paniile Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa, acestea fiind suspectate că refuză să ofere cota­ţii pentru poliţele auto obligatorii (RCA) pe durată de o lună.
 
„Având în vedere informaţiile vehi­culate în spaţiul public, conform cărora nu toate societăţile de asigurare oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună, ASF a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă pe aceas­tă temă la societăţile: Asirom, Gene­rali, Groupama şi Uniqa. Rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea acţiunilor de control“, a transmis ASF. Cele patru companii controlau în martie 25% din primele brute totale subscrise pe RCA, echivalentul a 265 mil. lei.
 
Posibilitatea încheierii poliţei RCA pe o lună este prevăzută în noua lege RCA, care prevede printre altele şi un tarif de referinţă calculat semestrial de ASF, dar şi limitarea la 25% a cheltuielilor companiilor de asigurări.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2017

 
Cuvinte cheie:
rca
, polite
, refuz
, suspecti
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide