Piaţa valutară în 2017: volum mediu zilnic al tranzacţiilor de 1,6 mld. euro, maximul ultimilor cinci ani

12 ian 2018 Autor: Claudia Medrega

Piaţa valutară a fost mai animată în 2017 înregistrând un volum mediu zilnic al tranzacţiilor de 1,59 mld. euro, în creştere cu 13,6% faţă de nivelul din 2016, reiese din datele BNR. 

Acesta a fost cel mai ridicat nivel al tranzacţiilor valutare din ultimii cinci ani, un volum mediu zilnic mai mare, de circa 1,64 mld. euro, fiind raportat în 2012. 

Vârful din 2017 al pieţei valutare a fost atins în luna iunie, când volumul operaţiunilor valutare se apropiase de 2 mld. euro, cel mai ridicat nivel din ultimii aproape şase ani. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2018

 
Cuvinte cheie:
Piata valutara
, tranzactii
, operatiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide