Ce planuri are în România gigantul francez BNP Paribas odată cu transformarea IFN-ului Cetelem în bancă. Şeful Cetelem România: Mizăm pe interacţiunea fizică cu clienţii, deschidem 10 sucursale în acest an şi cu siguranţă vom atrage şi depozite în viitor

17 apr 2018 Autor: Anelis Baciu

♦ Cetelem gestionează circa 40.000 de cereri de credit pe lună, împrumuturile fiind date la 1.800 de puncte de lucru de la 800 de parteneri comercianţi din 300 de localităţi.

Cetelem România, instituţie financiară nonbancară (IFN), controlată de cea mai mare bancă din Franţa BNP Paribas cu active de circa 2 trilioane de euro, mizează pe deschiderea de 10 noi sucursale în România în perioada urmă­toare, a spus într-un interviu ZF Bruno Leroux, directorul general al Cetelem România. IFN-ul controlat de BNP Parias a demarat la finalul anului trecut toate procedurile pentru a se transforma în sucursala bancară la nivel local.

Strategia Cetelem de a deschide noi sucursale este în contradicţie cu strategiile băncilor cu reţele teritoriale mari care încearcă să-şi mute interacţiunea cu clienţii tot mai mult în mediul virtual. Reţeaua teritorială a Cetelem este formată în prezent din 1.800 de puncte de lucru de la 800 de parteneri comercianţi în 300 de localităţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.04.2018

 
Cuvinte cheie:
BNP Paribas
, IFN
, Cetelem
, banca
, comercianti
, credite de consum
, depozite
, imprumut
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide