ROBOR la trei luni creşte de şase zile consecutiv. Majoritatea analiştilor CFA estimează că indicele va ajunge la 3% la final de 2018

27 apr 2018 Autor: Anelis Baciu

Rata la un credit ipotecar în lei de echivalentul a 50.000 euro s-a majorat cu 200 lei în ultimul an, până la 1.290 de lei.

Indicatorul ROBOR la trei luni, referinţa principală pentru creditele în lei, a marcat ieri a şasea zi de creştere consecutivă, ajungând la 2,46% pe an, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, potrivit datelor BNR. Miercuri, ROBOR la trei luni era cotat la 2,42% pe an. Şi ROBOR la şase luni, indicator folosit de unele bănci ca referinţă pentru dobânda creditelor ipotecare, a avansat cu 0,3 puncte procentuale, până la 2,57%, în timp ce ROBOR la 9 luni a avansat cu 0,2 puncte procentuale până la 2,62%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.04.2018

 
Cuvinte cheie:
ROBOR
, analisti
, crestere
, majoritate
, estimare
, indice
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide