Sancţiune dură de la ANPC: Bancpost trebuie să înapoieze dobânzile pentru creditele cedate în Olanda. Banca contestă în instanţă decizia

10 aug 2018 Ziarul Financiar

♦ Creditele nu sunt incluse în tranzacţia cu Banca Transilvania ♦ Bancpost susţine că, în orice situaţie, obligaţia de restituire a anumitor sume de bani nu va putea fi reţinută în sarcina băncii, ci doar pe seama cesionarului, care a încasat sumele ♦ Integrarea Bancpost în Grupul Financiar BT continuă şi nu este afectată de recentele decizii ale ANPC în legătură cu statutul clienţilor ex-Bancpost (externalizaţi către entităţi din afara ţării), potrivit Bancpost.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Con­sumatorului (ANPC) a amendat Bancpost cu 150.000 lei şi a dispus returnarea către clienţii băncii a tuturor dobânzilor percepute în perioada 2008-2018, pentru un portofoliu de credite cesionate de Bancpost către societăţi din Olanda. Aceasta este cea mai drastică măsură a ANPC faţă de o bancă comercială de până acum. Integrarea Bancpost în urma preluării de către Banca Transilvania este aflată în curs.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

 
Cuvinte cheie:
bancpost
, anpc
, banca
, credite
, contestare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide