Ungurii de la OTP au adus 125 milioane de lei la capitalul social al sucursalei din România. Între timp, OTP este ţinută în suspans de BNR cu preluarea de la Banca Românească

11 ian 2018 Autor: Anelis Baciu

Grupul OTP are active de 35 miliarde de euro şi o capitalizare bursieră de 9 miliarde de euro. Spre comparaţie, cea mai importantă bancă din România, BCR, are active de aproape 15 miliarde de euro.

Grupul maghiar OTP a vărsat 125 mi­lioane de lei la capitalul sucursalei din România, potrivit unui anunţ pe bursa din Budapesta. După această majorare capitalul social al OTP Bank România a crescut la aproape 1,38 miliarde de lei.
 
Este posibil ca injecţia de capital să vină în contexul în care în vara anului trecut OTP a cumpărat Banca Românească de la grupul grecesc National Bank of Greece (NBG).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2018

 
Cuvinte cheie:
otp bank
, romania
, capital social
, sucursala
, maghiari
, grup
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide