Finanţe personale

Acţiunile Petrom, la un maxim de trei ani

13 apr 2018 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile OMV Petrom se tranzacţionau joi la cel mai ridicat preţ din august 2015 încoace, încă susţinute de rezultatele bune ale companiei pe 2017, dar şi pe fondul creşterii preţului petrolului pe pieţele internaţionale.

La creşterea preţului acţiunilor cu 1,6% ieri după-masă a contribuit şi raportul companiei publicat la bursă în care arată că în T1/2018 preţul mediu realizat la ţiţei a fost de 57,4 dolari pe baril, cu 27% peste cel din primul trimestru din 2017. Pe baza acestui raport există o probabilitate mare ca re­zultatele financiare deja solide ale Petrom să se îmbu­nă­tăţească în primele trei luni din 2018, faţă de de aceeaşi perioadă a lui 2017. 

„Perspectivele sunt în continuare po­zitive pentru acţiunile SNP. Preţul petrolului este la maxime multi­anuale, iar în contextul actual, dominat de eveni­mentele din Siria, am putea vedea noi creşteri în a doua jumătate a anului“, au transmis către ZF analiştii casei de brokeraj Prime Transaction. La preţurile curente de tranzacţionare randamentul dividendelor propuse acţionarilor de Petrom este de 5,7%. Iar preţul acţiunii ar putea fi susţinut şi de anunţul recent al companiei potrivit căruia intenţionează să urmeze o politică de dividende care să asigure un dividend în creştere de la an la an.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.04.2018

 
Cuvinte cheie:
bursa
, Actiuni
, Petrom
, dividende
, petrol
, tranzactionare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide