Banca Transilvania atinge o capitalizare record de 11,8 mld. lei. Dar un broker se aşteaptă la zile agitate pe bursă

27 apr 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ Investitorii care au mizat în aprilie 2017 pe acţiunile TLV au în prezent un plus de 21% din acţiuni gratuite şi dividende.

Banca Transilvania (TLV), cel mai tran­zacţionat emitent de la bursa românească, se tranzacţionează la cel mai ridicat preţ ajustat al acţiunilor din ultima perioadă de timp, ceea ce îi oferă instituţiei de credit o capitalizare record de circa 11,8 miliarde de lei (2,5 mld. euro), potrivit datelor BVB. 

Însă evoluţia până la finele acestui an ar putea fi caracterizată de o volatilitate ridicată în con­diţiile în care banca de la Cluj va trece prin două date de înre­gistrare pentru acţio­nari, consideră un broker. „Până la finalul anului vom trece prin două date de înre­gistrare în cazul acţiu­nilor Banca Transilvania. O dată pentru dividende, în iunie, şi o dată pentru cele 10,85 acţiuni gratuite la fiecare 100 deţinute, la începutul lunii august. Mă aştept la o volatilitate ridicată în a doua parte a anului şi sper ca până la finalul lui 2018 să fie recuperate corecţiile generate de cele două operaţiuni corpo­rative“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Banca Transilvania
, capitalizare
, bursa
, actiuni
, investitori
, actionari
, dividende
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide