Business internaţional

Bursele lumii vor ca investitorii să plece în vacanţă bine dispuşi, dar mai este de trecut un hop, discursul celui mai important bancher din SUA

16 iul 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Bursele lumii au trecut săptămâna trecută printr-o perioadă marcată de creşteri importante, rupând seria de scăderi pe linie, generată în principal de discuţiile cu privire la viitorul comerţului mondial.

La nivel mondial, indicele Global Dow a crescut cu 0,66% şi a mai redus din deprecierea de la nivelul întergului an, care se ridică la 1,88%. Bursa americană a tras după ea toată planeta, după o creştere de 1,5% a indicelui S & P 500, condusă şi de data asta de sectorul tehnologiei. Bursa asiatică a reuşit să iasă dintr-o serie de patru săptămâni consecutive de scăderi, cele mai afectate fiind pieţele de capital chineze. Yenul japonez şi aurul, simbolurile activelor de refugiu, au scăzut săptămâna trecută, semn că apetitul pentru risc al investitorilor a fost pe o pantă ascendentă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2018

 
Cuvinte cheie:
burse
, important
, investitori
, sua
, bancheri
, discurs
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide