BVB are acţiuni de 330.000 de lei la BVB. Instituţionalii români, cei mai mari acţionari ai operatorului de piaţă

17 iul 2018 Autor: Liviu Popescu

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, are 13.250 de acţiuni la BVB, echivalentul unei participaţii de 0,165% din capitalul social al emitentului cu 191 milioane de lei capitalizare, potrivit structurii acţionariatului la 30 iunie 2018, publicată luni. Cei mai mari acţionarii sunt instituţionalii români, cu o participaţie de 69%, în timp ce instituţionalii străini au 12%, potrivit datelor BVB.

ZF a scris recent că fondurile de pensii private Pilon II sunt printre cei mai mari acţionari de la bursa românească, iar în cazul emitentului BVB deţinerea acestora ajunge la 16,2%, potrivit celor mai recente date, cele aferente anului 2017.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2018

 
Cuvinte cheie:
BVB
, acţiuni
, de 330.000 de lei la BVB. Instituţionalii români
, cei mai mari acţionari ai operatorului de piaţă
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide