Finanţe personale

Care sunt cele mai subevaluate acţiuni de la bursă. Impact Developer, Compa Sibiu şi Petrom, pe primele locuri

16 apr 2018 Autor: Liviu Popescu

Cele mai subevaluate acţiuni de la bursa românească în funcţie de indicatorul PER, cel mai utilizat indicator pentru a calcula eficienţa plasamentului în acţiuni, sunt cele ale dezvoltatorului imobiliar Impact (PER de 5), Compa Sibiu (5,4) şi OMV Petrom (7,6), potrivit calculelor companiei de brokeraj Prime Transaction.

OMV Petrom ajunge astfel cea mai ieftină acţiune din struc­tura indicelui principal BET luând în calcul preţurile de tranzacţionare din 13 aprilie în contextul unui rezultat fi­nan­ciar foarte bun pe 2017 care s-a reflectat într-un avans al pro­fitului net cu circa 140%. Doar în ultima lună acţiunile com­paniei s-au apreciat cu 9%, iar până la finalul anului evo­luţia ar putea fi influnţată de un proiect la Marea Nea­gră.

„În a doua jumătate a anului este programat să vedem dacă OMV Petrom şi Exxon vor lua mult aşteptata decizie de a începe dezvoltarea depozitelor de gaze din perimetrul Neptun“, spune Mihai Căruntu, analist senior piaţa de capital de la BCR.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.04.2018

 
Cuvinte cheie:
bursa
, acţiuni
, subevaluare
, Impact Developer
, Compa Sibiu
, Petrom
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide