Finanţe personale

Care sunt cele mai subevaluate sectoare de la bursa românească

13 mai 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

La nivel agregat, indicele BET, referinţa bursei locale, formată din 13 constituenţi, afişează un PER, re­pre­zentat de raportul din­tre capitalizarea bursie­ră şi profitul net, de 10,27, în con­­diţiile în care zona Eu­ropei de Vest figu­rează cu 18,3.

Defalcat pe sectoare, cel mai mic PER de la Bucu­reşti este înregistrat în do­meniul transpor­tu­ri­lor, aco­lo unde multiplul de preţ afi­şează 8,59.

Locu­rile al doilea şi al trei­lea sunt ocupate de in­dus­tria prelucrătoare (9,02) şi industria extrac­tivă (9,87).

Sectorul intermedierilor finan­ciare şi al asigurărilor, unul din cei doi piloni ai bursei româneşti, cu o ca­pitalizare bursieră cumulată de 117,89 miliarde lei, echivalentul a 66% din toată capitalizarea bursieră a pie­ţei bucu­reştene, figurează cu un PER de 10,62.

Principalii reprezentanţi ai secto­rului sunt Erste Bank, Banca Transil­va­nia şi BRD.

Ultimele două sunt de asemenea unele dintre cele mai tranzacţionate acţiuni de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Sectorul bancar s-a bu­­curat de o apreciere im­­­­portantă în 2018 la Bu­cureşti.

Banca Tran­sil­vania (TLV) afişează astfel o apreciere de 24,88% în această pe­rioadă, în vre­me ce BRD a crescut de asemenea cu 11,63%, în timp ce randamentul oferit de a treia bancă din România în funcţie de active este în jurul a 11%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
bursa romaneasca
, BVB
, brd
, capitalizare
, banca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide