Ce a vândut Fondul Proprietatea în 2017 şi ce urmează. Hidroelectrica, evaluată la 18 mld. lei, plus 1 mld. lei

22 feb 2018 Autor: Liviu Popescu

Fondul Proprietatea (FP), societate de investiţii financiare înfiinţată în 2005 de Guvernul României, listată la bursă şi care deţine participaţii la companii de importanţă strategică, şi-a lichidat în 2017 participaţiile la Oil Terminal, Banca Transilvania, subsidiarele Elec­trica, Cetatea şi Primcom, cu încasări de circa 1,2 mld. lei, se arată în raportul pe 2017. Câştigurile nete sunt de 39 mi­lioane de lei, potrivit fondului.

„În cursul anului Fondul a vândut integral deţinerile în Oil Terminal SA, Primcom SA, Cetatea SA, Banca Tran­silvania SA şi subsidiarele So­cietăţii Energetice Electrica SA şi parţial deţinerile în BRD - Groupe Société Générale SA şi OMV Petrom“, explică emitentul de 8,6 miliarde de lei capitalizare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.02.2018

 
Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, proprietate
, vanzare
, evaluare
, hidroelectrica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide