Cele mai performante zece fonduri de acţiuni în 2017: de la 17% randament la 36% al unui fond care urmăreşte BET-FI

17 ian 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ Certinvest BET-FI, OTP Expert şi BT Index Austria au fost în 2017 cele mai performante trei fonduri de acţiuni în contextul aprecierilor indicilor bursieri, atât din România, cât şi pe plan extern.

Cele mai performante zece fonduri de acţiuni din România în anul 2017 au avut randamente de la 17%, cum este cazul unui fond care urmăreşte reproducerea structurii indicelui bursier BET-XT, la 36%, cum este cazul Certinvest BET FI Index, fond de acţiuni care investeşte în acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea, arată datele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Fondul de acţiuni Certinvest BET FI Index, administrat de Certinvest şi catalogat ca fiind unul cu risc ridicat, a avut anul trecut un randament de 36% în contextul aprecierii indicelui BET-FI, cel al societăţilor de investiţii financiare, cu 33%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.01.2018

 
Cuvinte cheie:
fonduri de acţiuni
, burse
, performamta
, randament
, BET-FI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide