Cele mai valoroase companii de la Bursă: Petrom, Romgaz, Banca Transilvania, FP şi BRD

6 iun 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Grupul petrolier OMV Petrom, producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz Mediaş şi Banca Transilvania sunt cele mai mari companii lis­tate la Bursa de Valori Bucureşti, cu o capita­li­zare cumulată de aproape 43 de miliarde de lei, po­trivit preţurilor de închidere de la finele lunii mai.

Cele mai mari zece companii locale listate la Bucureşti au o valoare de piaţă cumulată de 80 miliarde lei (17,6 mld. euro), echivalentul a 83% din valoarea tuturor celor 84 de companii locale.

Statul român are deţineri importante în şase dintre cele zece companii aflate în top şi deţine un sfert din valoarea de piaţă a tuturor celor 84 de com­panii locale, fiind principalul câştigător al apre­cierii bursei din ultima perioadă. De altfel, sta­tul român va încasa în acest an aproximativ 1,88 mld. lei (410 mil. euro) din dividendele dis­tri­buite de companiile în care are o participaţie con­sis­tentă, reprezentând aproximativ 0,85% din veni­turile care ajung la buget, potrivit calculelor ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2017

 

Cuvinte cheie:
bursa
, companii
, Cele mai valoroase companii de la Bursă
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide