Cele mai valoroase zece companii de la bursă au câştigat 4,6 mld. lei în 12 luni

12 iul 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ Valoarea de piaţă a Alro Slatina a urcat cu 153%

Cele mai valoroase zece companii listate la bursa româ­neas­că au o valoare cumulată de piaţă de 76 mld. lei în iunie 2018, în creştere cu 4,6 mld. lei, adică 6,5% faţă de aceeaşi lună din 2017, potrivit datelor din cel mai recent raport lunar al BVB.

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) are cel mai ridicat ritm de creştere a capitalizării din rândul „grei ­lor“ bursei: aproape 153%.

Alro Slatina, emitent a cărui evoluţie la bursa de la Bucureşti este corelată cu preţul aluminului, a ajuns la o valoare de piaţă de aproximativ 3 miliarde de lei, de la 1,2 miliarde de lei în iunie 2017, potrivit datelor BVB.

Cele mai valoroase trei companii sunt OMV Petrom, Romgaz şi Banca Transilvania, cu o capitalizare cumulată de 43 miliarde de lei la finele lunii iunie din 2018, plus 14% faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

Capitalizarea Romgaz a urcat cu 21,5% în ultimele 12 luni, cel mai ridicat ritm de creştere de pe podium, şi pe fondul aşteptărilor investitorilor ca statul să ceară din nou aproape integral rezultatul net, ceea ce a şi făcut prin Memorandumul din februarie 2018.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Alro Slatina
, capitalizare
, bursa
, BVB
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide