Finanţe personale

Conpet şi MedLife intră în structura indicelui de frontieră FTSE în locul acţiunilor BVB

20 iun 2018 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au fost excluse din structura indicelui FTSE care urmăreşte evoluţia pieţelor de frontieră, iar în locul acestora una dintre cele mai mari agenţii de evaluare financiară la nivel mondial a decis includerea Conpet Ploieşti şi a MedLife, potrivit informaţiilor transmise la solicitarea ZF.

Zece acţiuni româneşti fac astfel parte din structura indicelui de frontieră al FTSE şi au o pondere cumulată de 5,8,%, potrivit celor mai recente date ale agenţiei britanice. Orice modificare intervenită în structura indicelui este atent urmărită de managerii internaţionali de fonduri de investiţii, care îşi aliniază portofoliile la indice.

Banca Transilvania are o pondere de 2% şi intră în top zece cele mai mari deţineri ale indicelui FTSE al pieţelor de frontieră. Spre comparaţie cea mai mare deţinere revine acţiunilor Banco Macro din Argentina, cu 4,5%.

Reprezentanţii FTSE nu au explicat motivele care au stat la baza înlocuirii acţiunilor operatorului BVB din indicele pieţelor emergente, dar analiştii din România consideră că decizia are la bază considerente de lichiditate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Conpet
, MedLife
, bursa
, actiuni
, indicele de frontieră
, FTSE
, BVB
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide