Cu Mariana Gheorghe la cârmă, Petrom a pierdut 4 miliarde de euro din capitalizare

11 ian 2018 Autor: Liviu Popescu

Valoarea de piaţă a OMV Petrom (SNP) pe bursa de la Bucureşti a scăzut din 15 iunie 2006 şi până pe 9 ianuarie 2018, adică pe durata mandatului de director general al Marianei Gheorghe cu aproape 52%, adică circa 4 miliarde de euro, în special în contextul unor condiţii dificile de piaţă, arată calculele ZF făcute pe baza datelor BVB.
 
Declinul capitalizării a fost de­terminat de faptul că anul 2006 venea cu un optimism exagerat al investitorilor în contextul apropierii datei de aderare a României la Uniunea Europeană (2007) şi cu o economie în boom, factori care au dus la umflarea preţurilor activelor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2018

 
Cuvinte cheie:
petrom
, miliarde
, capitalizare
, mariana gheorghe
, pierdere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide