Finanţe personale

Cum au evoluat cele mai proaspete listări la Bursa de la Bucureşti: jumătate sunt sub preţurile de început

17 apr 2018 Autor: Liviu Popescu

Din decembrie 2016 încoace la Bursa de Valori de la Bucu­reşti s-au listat şase companii în urma unor oferte de vân­zare acţiuni de 1,7 miliarde de lei, iar în prezent trei dintre acestea se tranzacţionează sub preţul din ofertă, potrivit datelor BVB agregate de ZF.

Dinamica negativă a acţiunilor Digi Communications, ale producătorului de vinuri Purcari şi ale Transilvania Broker faţă de preţurile din ofertă a determinat ca până în pre­zent investitorii, precum Banca Europeană de Recon­struc­ţie şi Dezvoltare (BERD) care a subscris la Digi, sau Franklin Templeton la Purcari, să intre pe pierderi. Dar sunt şi investitori care au câştiguri chiar şi 25%.

Furnizorul de servicii medicale MedLife (M) se tran­zacţionează în prezent cu 25% peste preţul de 26 de lei din ofer­tă în contextul în care compania a intrat puternic pe ra­darele investitorilor după ce a fost inclusă în luna martie din 2017 în indicele principal BET şi ca urmare a unor rezultate financiare cu mult îmbunătăţite faţă de perioadele similare din anii precedenţi.

MedLife, controlată de familia Marcu, s-a listat în luna decembrie în urma unei oferte publice iniţiale (IPO) de 240 mil. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.04.2018

 
Cuvinte cheie:
listari
, Bursa de la Bucuresti
, BVB
, actiuni
, medlife
, investitori
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide