analiză

Discountul faţă de activul net unitar la SIF Banat Crişana este de 54%. La Fondul Proprietatea, 34%

20 iun 2017 Autor: Liviu Popescu

Cele şase societăţi de investiţii financiare afişează discounturi de tranzacţionare a acţiunilor faţă de va­loarea unitară a activului net cuprins între 34%, cum este cazul Fondului Pro­prietatea, şi 54% la SIF Banat-Cri­şana, potrivit datelor pentru luna mai.

Analiştii susţin că la nivel teoretic este de preferat ca discountul să fie mai mare, pentru că astfel pentru fiecare sumă investită în titlurile

SIF-ului investitorul beneficiază de o valoare mai mare din activul net.

Raportat la preţurile unei acţiuni la închiderea din 16 mai, cele mai mari discounturi faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) se întâlnesc la SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi SIF Moldova, de 54,4%, 49%, res­pectiv 48%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2017

 

Cuvinte cheie:
SIF Banat-Crişana
, bursa
, tranzacţionare
, Fondul Proprietatea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide