După ce marţi a spart pragul de 9.000 de puncte pentru prima oară în zece ani, indicele BET mai are nevoie de 20% pentru maximul istoric

26 apr 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

♦ De la începutul anului 2018, indicele principal BET are un avans de 16%, cel mai ridicat ritm de creştere din rândul burselor Uniunii Europene.

Indicele BET, referinţa bursei locale, a reuşit să spargă pragul de 9.000 puncte marţi, la mai bine de zece ani distanţă de când părăsea prefixul cu 9, la vremea aceea fiind angrenat într-o depreciere violentă, alimentată de formarea la acea vreme a norilor furtunii ce urma să lovească pieţele globale în toamnă.

Performanţa recentă a fost realizată în condiţiile în care bursa bucureşteană s-a înscris de la începutul lui 2018 într-un trend accentuat de creştere, figurând cu o apreciere de 16% în patru luni, în condiţiile în care bursele consa­crate au fost hărţuite de scăderi violente şi majo­ritatea dintre ele plutesc în teritoriu negativ.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.04.2018

 
Cuvinte cheie:
bursa
, BVB
, indicele BET
, burse
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide