După ce şi-a scos participaţia la vânzare, Fondul Proprietatea evaluează Hidroelectrica la 18 mld. lei, plus 1 mld. lei

27 feb 2018 Autor: Liviu Popescu

Fondul Proprietatea (FP), emitent înfiinţat în 2005 de Guvernul României şi care în prezent are expunere pe companii de importanţă strategică precum OMV Petrom, Nuclearelectrica, evaluează participaţia de 20% la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, la 3,56 miliarde de lei, potrivit raportului anual pe 2017.

Astfel Hidroelectrica, companie la care statul are 80%, ar fi evaluată la aproape 18 mld. lei, arată calculele ZF. Spre comparaţie la finele anului 2016 Hidroelectrica era evaluată de Fondul Proprietatea la 17 mld. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.02.2018

 
Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, hidroelectrica
, fond
, proprietate
, evaluare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide