Electrica cheamă acţionarii în octombrie să aprobe achiziţia filialelor de 750 mil. lei de la FP: Distribuţie Muntenia Nord, cea mai scumpă

6 sep 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

♦ BERD este al doilea cel mai mare acţionar al companiei, după stat, cu 6,9%.

Primul punct pe ordinea de zi din luna octombrie a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Electrica (EL), distribuitorul şi furnizorul de energie electrică deţinut în proporţie de 48,78% de către statul român, este reprezentat de aprobarea achiziţionării participaţiilor în cele patru filiale (Distribuţie Muntenia Nord, Distribuţie Transilvania Sud, Distribuţie Transilvania Nord şi Electrica Furnizare) de la Fondul Proprietatea (FP) pentru 752 milioane lei.

Negocierile dintre cele două părţi datează din 2014, ultima ofertă, cea din mai 2016, fiind respinsă de Fondul Proprietatea din cauza preţului prea mic oferit de către distribuitorul de energie electrică.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Electrica
, actionari
, achizitie
, Fondul Proprietatea
, Distributie Muntenia Nord
, energie electrica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide