Electroargeş Curtea de Argeş vrea să-şi răscumpere 10% din acţiuni şi depune documentaţia la ASF. Preţul încă nu este anunţat

11 ian 2018 Autor: Liviu Popescu

Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), producător de electrocasnice, vrea să-şi răscumpere 6,97 milioane de acţiuni din piaţă, echivalentul a 10% din capitalul social, şi a depus în acest sens documentaţia la Autoritatea de Supraveghere Financiară  (ASF) prin intermediul Vienna Investment Trust, se arată la bursă. Acţiunile ELGS au închis în această  seară  la 1,64 lei, echivalentul unei capitalizări de 114 mil. lei.

Producătorul de electrocasnice Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), listat pe segmentul principal al bursei româneşti, a avut afaceri de 147 milioane de lei la nouă luni, în creştere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 21%, la 9,6 mil. lei.

Rezultatul net s-a diminuat în principal ca urmare a creşterii cu 118% a cheltuielilor cu provizioanele. Ieri acţiunile ELGS se tranzacţionau la 1,65 lei, în scădere cu 5% faţă de şedinţa precedentă. Datoriile companiei s-au majorat cu 41% la 43 mil. lei.

„Creşterea datoriilor la finele perioadei de raportare a fost influenţată de creşterea cu 43,97% a datoriilor comerciale, care reprezintă 54,84% din totalul datoriilor”, explică Electroargeş, emitent cu 121 mil. lei capitalizare. De la începutul anului acţiunile ELGS s-au apreciat cu 79%, fără a lua în calcul dividendele plătite de emitent.​

 
Cuvinte cheie:
curtea de arges
, actiuni
, electroarges
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide