Fondul Proprietatea evaluează în S1/2018 participaţia de 20% la Hidroelectrica la 3,5 mld. lei, plus 4%

20 aug 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România şi cea mai profitabilă companie de stat, este evaluată la 17,7 mld. lei pe baza datelor acţionarului minoritar.

Fondul Proprietatea (FP), emitent cu expuneri pe companii de importanţă strategică pentru România, evaluează participaţia de 20% la Hidroelectrica, cel mai mare producător românesc de energie electrică, la 3,5 miliarde de lei, de unde rezultă o evaluare de 17,7 miliarde de lei pentru compania de stat, potrivit calculelor ZF pe baza datelor din raportul semestrial al fondului.

Hidroelectrica este cel mai preţios activ din portofoliul Fondului Proprie­tatea, iar din septembrie 2017 participaţia de 20% este scoasă la vânzare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.08.2018

 
Cuvinte cheie:
evaluare
, fond
, fondul proprietatea
, hidroelectrica
, participatie
, proprietate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide