Grupul Teraplast Bistriţa, producător de materiale de construcţii, raportează în T1/2018 afaceri de 131 mil. lei, plus 95%

4 mai 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Grupul Teraplast, producător de materiale de construcţii, a raporat în primul trimestru o cifră de afaceri de 131 milioane lei, în creştere cu 95% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, compania adăugând că principal contribuţie la această evoluţie au avut-o afacerile nou intrate în portofoliu, respectiv Depaco - Wetterbest, fabrica de panouri sandviş, din Serbia şi afacerea Politub.

Totodată, EBITDA a ajuns la 7,59 mili­oane lei, mai mare cu 16% faţă de aceeaşi perioadă din 2017.  „Din perspectiva echipei de management a grupului Teraplast, 2018 a început ca un an volatil şi nu avem motive să credem că această volatilitate se va reduce în trimestrele următoare. În aceste prime trei luni, competiţia între producători s-a dat în primul rând pe preţ, aspect reflectat în marja EBITDA de 6%, pe care grupul a realizat-o în T1 2018. Motorul de creştere a pieţei de construcţii va fi în continuare sectorul privat, pentru sectorul de infrastructură, care reprezintă 12% din cifra de afaceri bugetată de grup pentru 2018, neexistând previziuni clare“, spun reprezentanţii companiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Teraplast
, grup
, afaceri
, producator
, materiale de constructii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide