Indicele bursier BET, creştere cu 0,27% vineri, pe fondul unei lichidităţi minuscule: şapte din 13 acţiuni au fost pe plus

9 iul 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Referinţa bursei locale a crescut în ultima şedinţă de tranzacţionare de săptămâna trecută cu 0,27%, în contextul unei lichidităţi de 10,58 mil. lei, faţă de o medie zilnică de tranzacţionare de 59,74 mil. lei în 2018. Şapte din cei 13 constituenţi ai indicelui BET au fost în teritoriu pozitiv, în timp ce cotaţia Nuclearelectrica a rămas neschimbată faţă de şedinţa precedentă, rezultând astfel cinci emitenţi ce au afişat deprecieri.

Cea mai mare cretşere din clubul BET-ului a fost înregistrată de Conpet, respectiv 1,02%, urmată de OMV Petrom cu 0,93%. La polul opus, cea mai mare scădere a fost consemnată de Transelectrica (TEL), cu o depreciere de 1,15%. Cel mai tranzacţionat emitent de vineri a fost Fondul Proprietatea, cu tranzacţii de 1,679 mil. lei, urmat de Banca Transilvania cu 1,597 mil. lei, podiumul fiind completat de OMV Petrom cu 1,49 mil. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.07.2018

 
Cuvinte cheie:
bet
, crestere
, indice
, lichiditati
, fond
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide