Investitorii nu au noroc: Electrica atinge minimul istoric de 9,1 lei, cu 17% sub preţul de listare din 2014

16 iul 2018 Autori: Dan Grigore Ivan , Liviu Popescu

Electrica (EL), companie deţinută de statul român în proporţie de 48,78%, a atins vineri cel mai mic nivel de preţ de la listarea acesteia, respectiv din iunie 2014.

Atunci Electrica debuta pe piaţa de capital bucureşteană la un preţ de 11 lei per acţiune, după ce statul român vânduse 51% din companie, echivalentul unei IPO de 2 miliarde lei.

După primele două luni de la listare, o acţiune Electrica ajungea la 12,75 lei, reprezentând un plus de 15,9%, însă după aceea nu a mai putut să susţină creşterea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Electrica
, listare
, investitori
, istoric
, lipsa
, minim
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide