Luna decembrie din 2017 a adus scăderi de 0,5% la bursă, dar au fost acţiuni care s-au depreciat chiar şi cu 26%

10 ian 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ În topul celor mai mari 10 scăderi ale preţurilor acţiunilor de la bursa românească în decembrie se găseşte şi Transelectrica, emitent din BET, dar şi un broker – BRK.

Decembrie 2017 a fost a cincea lună consecutivă de scăderi la bursa ro­mânească, cu minus 0,5% pe indicele principal BET, dar au fost emitenţi care au marcat deprecieri şi de 26%, cum este cazul Electroputere Craiova sau de 8% cum este cazul Transelectrica, compania aflată în prima ligă bursieră, potrivit raportului lunar al BVB. În ultima lună din 2017 rulajul de tranzacţionare la bursa românească a fost de 943 milioane de lei, în scădere cu 29% faţă de luna precedentă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2018

 
Cuvinte cheie:
bursa
, BVB
, actiuni
, indice
, broker
, tranzactionare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide