Finanţe personale

MedLife trece pe profit în 2017 şi vrea să iasă în afara graniţelor României

13 feb 2018 Autor: Liviu Popescu

MedLife (M), singura reţea privată de sănătate de la bursa românească, a raportat la nivel de grup afaceri de 623 milioane de lei pentru 2017, în creştere cu 24% faţă de anul precedent şi un profit net total de 8,8 mil. lei, faţă de pierderile de 1,2 mil. lei.

Creşterea vânzărilor a venit pe fondul evoluţiei pozitive la nivelul tuturor liniilor de activitate ale grupului, în special pe segmentele stomatologie (103%), clinici (28%) şi farmacie (25%), dar şi pe fondul achiziţiilor din 2017.

„Este poate momentul ca MedLife să depăşească graniţele României“, spune Mihai Marcu, preşedintele companiei şi acţionar majoritar. Pentru 2018 compania îşi propune să menţină ritmul de dezvoltare, creşterea proiectată fiind de 20% faţă de 2017.

Compania estimează că va finaliza în primul trimestru alte 2-3 tranzacţii de dimensiuni mai mici a căror activitate de due diligence este aproape de final. Activele grupului au urcat cu 30%, influenţate în princi­pal de achiziţiile societăţilor Almina Trading, Anima şi Valdi Medica, respectiv de finanţarea obţinută prin majo­rare de capital.

Datoriile au urcat cu 17%, ceea ce a adus gradul de îndatorare la 72%, faţă de 81% în septembrie 2017.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2018

 
Cuvinte cheie:
MedLife
, bursa
, profit
, achizitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide