PwC: Valoarea companiilor listate la BVB a urcat cu 20% în 2017. Companiile din petrol, gaze şi materii prime, cel mai reziliente la fluctuaţii

26 apr 2018 Autor: Roxana Rosu

Valoarea de piaţă a companiilor listate la BVB a crescut cu aproape 20% pe parcursul anului 2017, iar pe parcursul ultimilor şase ani investitorii de pe piaţa de capital au câştigat, în medie, cu până la 12% mai mult comparativ cu investitorii în titlurile de stat, arată o analiză a PwC România.

Anul trecut, indicele principal al Bursei, BET, a marcat o creştere de 9%, iar capitalizarea BVB a atins un nivel de 90 mld. lei. Valoarea este în con­ti­nuare sub maximul de peste 141 de miliarde atins în 2007, în pofida creşterii numărului de companii listate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.04.2018

 
Cuvinte cheie:
PwC
, companii listate
, BVB
, valoare
, atiuni
, fluctuatii
, pret
, investitori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide