Finanţe personale

Romgaz este la bursă la un maxim istoric. Ce acţiuni mai au potenţial de creştere

15 mar 2018 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător şi furnizor de gaze naturale din România, sunt la maximul istoric după o apreciere de 19% de la începutul acestui an în contextul în care compania a raportat un profit net istoric pentru 2017, dar şi pe fondul unei valori reduse a indicatorului PER, cel mai utilizat indicator pentru a caracteriza eficienţa plasamentului în acţiuni.

„În viitorul apropiat rămâne să vedem dacă preţurile la energie, în special preţul petrolului, rămân la valorile actuale sau chiar unele superioare. Pe termen mai lung, se pune întrebarea despre cum va evolua Romgaz în direcţia adaptării la o lume post-hidrocarburi”, spune Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville.

Chiar dacă bursa de la Bucureşti este pe maximul din primăvara anului 2017 încoace, analiştii încă identifică emitenţi cu potenţial semnificativ de apreciere în viitorul apropiat, cu precădere din sectorul energetic, telecomunicaţii şi sectorul bancar.

Acest lucru în contextul în care indicele bursier principal BET ar putea atinge nivelul de 9.000 de puncte în perioada următoare, plus 4% faţă de cel din prezent, şi să spargă un prag la care piaţa locală nu a mai ajuns de zece ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Romgaz
, bursă
, maxim istoric
, acţiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide