Finanţe personale

SIF Banat-Crişana deţine acţiuni Erste de aproape 100 de milioane de euro

14 mai 2018 Autor: Liviu Popescu

SIF1 Banat-Crişana este singura societate de investiţii financiare din cele cinci din România care mai are acţiuni la Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, după ce în 2011 SIF-urile au acceptat oferta austriecilor de a schimba acţiunile pe care le deţineau la cea mai mare bancă din România pe acţiuni Erste.

De fapt numai patru din cinci SIF-uri au acceptat în 2011 acel schimb. La 30 decembrie 2017 valoarea pachetului Erste deţinut de SIF Banat-Crişana era de aproape 441 milioane de lei (96 mil. euro), adică 0,6% din capitalul social al Erste, grupul austriac cu 220 miliarde de euro active, adică cu puţin peste cât produce economia românească într-un an. Spre comparaţie la finele anului 2016 deţinerea SIF1 la Erste era de 331 mil. lei.

Patru SIF-uri şi-au vândut în 2011 pachetele de câte 6% din acţiuni deţinute la BCR, pentru câte 28 mil. euro cash şi câte 1% din acţiunile Erste evaluate la circa 82,5 mil. lei la momentul anunţării tranzacţiei (15 septembrie 2011). SIF Oltenia este singura care nu a vândut acţiunile BCR, deşi semnase protocolul iniţial cu Erste.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Finanţe personale
, bursa
, BVB
, SIF Banat-Crişana
, acţiuni
, Erste
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide