TMK-Artrom finalizează o investiţie de 36 milioane de dolari la Slatina, iar acţiunile TMK au plus 8,5% de la începutul anului

14 feb 2018 Autor: Roxana Rosu

Producătorul de ţevi de oţel fără sudură TMK-Artrom Slatina (ART), a finalizat o investiţie de 36 de milioane de dolari într-un complex de tratamente termice pentru ţevi din oţel, care va creşte ponderea producţiei premium în portofoliul de comenzi.

Capacitatea anuală a liniei de tratament termic de la Slatina este de peste 160 de tone de ţevi. Înfiinţată în 1982 ca întreprindere de stat, uzina de la Slatina şi-a început producţia în 1988, ulterior fiind transformată în societate pe acţiuni cu capital de stat Artrom.

În noiembrie 1995 a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti, şi în anul 1999 a fost transformată în companie cu capital mixt, public-privat, acţionar majoritar devenind compania austriacă Staro GmbH. Compania TMK-Artrom are o capitalizare de 518 milioane de lei, iar de la începutul anului şi până la închiderea din 12 februarie acţiunile au urcat cu 8,5%, de două ori mai repede ca indicele BET. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2018

 
Cuvinte cheie:
TMK-Artrom
, investitie
, Slatina
, actiuni
, TMK
, actionar majoritar
, bet
, bvb
, capitalizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide