Toate cele cinci societăţi de investiţii financiare sunt pe minus de la începutul anului. De ce şi cât timp mai scad acţiunile SIF-urilor?

13 iun 2018 Autor: Liviu Popescu

Vezi galeria foto Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: Probabil că are legătură cu faptul că nu mai sunt anunţate programe foarte mari de răscumpărări şi nici dividende generoase pentru aceste companii cuplat cu evoluţia lor de anul trecut când au avansat peste media pieţei.

♦ Indicele financiar BET-FI are minus 8% anul acesta, fiind primul indice bursier de la Bucureşti care a intrat în teritoriul negativ ♦ Spre comparaţie, indicele BET are plus 6,5%, iar indicele BET-TR al dividendelor a urcat cu 12,6%.

Toate cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) sunt pe minus de la începutul anului, chiar şi cu 25% aşa cum este cazul SIF Muntenia, după ce 2017 a fost un an de vis pentru acestea, iar acum investitorii îşi marchează din profituri şi sunt dezamăgiţi şi de dividendele pe care urmează să le livreze aceşti emitenţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2018

 
Cuvinte cheie:
sif
, actiuni
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide