Transgaz şi compania ungară FGSZ continuă cooperarea pentru realizarea coridorului BRUA

2 aug 2017 Autor: Dan Straut

FGSZ şi Transgaz subliniază într-un comunicat la BVB angajamentul de a continua parteneriatul în vederea dezvoltării capacităţii bidirecţionale la graniţa dintre România şi Ungaria în două etape care vor asigura transportul gazelor în baza obiectivelor coridorului BRUA.

„FGSZ şi Transgaz au primit diferite întrebări şi au atras interesul mijloacelor de informare media la nivel înalt cu privire la versiunea revizuită ROHU a planului iniţial ROHUAT. Am dori să mulţumim pentru toate comentariile primite de la actorii de pe piaţă şi să le aducem la cunoştinţă că planificăm în continuare să lansăm Procedura de Sezon Deschis în ceea ce priveşte secţiunea ROHU a proiectului”, se arată în comunicatul comun al celor două companii.

Prima etapă a proiectului va asigura 1,75 miliarde mc pe an capacitate bidirecţională fermă la graniţa România-Ungaria până la sfârşitul anului 2019. Acest proiect a fost deja aprobat de autorităţile naţionale de reglementare din România şi Ungaria, deciziile finale de investiţie aferente au fost deja luate, iar proiectul se află în stadiul de dezvoltare conform plani­ficării BRUA. Nu sunt prevăzute întârzieri în perioada următoare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.08.2017

 
Cuvinte cheie:
Transgaz
, FGSZ
, coridorul BRUA
, proiect
, gaze naturale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide